Hajdú-Bihar megyében új autókat kapnak a munkaügyi ellenőrök

A magyar kormány hibrid autókat vásárolt a munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzések hatékonyságának érdekében. Hajdú-Bihar megyébe is jut az új autókból.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy 40 darab Suzuki Vitarát vásárolt a kormány a Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése elnevezésű projekt keretében.
 
Az autók elősegítik a munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzéseket
 
A magyar kormány által közzétett pályázati felhívás célja, hogy javítsa a munkakörülményeket, ösztönözze a jogszerű foglalkoztatást a munkaügyi ellenőrzések fejlesztése révén.
 
Az államtitkár elmondta, hogy a 40 darab hibrid autót felügyeleti és ellenőrzési célokra szerezték be. Az autók speciális felszereltségük miatt több funkciót is ellátnak, így hatósági ellenőrzések során eljuttatják a munkakörnyezeti tényezők méréséhez szükséges felszereléseket vagy a balesetek kivizsgálásához szükséges helyszínelő berendezéseket.
 
A 40 darab autót a megyék népességszáma és területi nagyságának függvényében osztják szét a megyei kormányhivatalok között. Ez azt jelenti, hogy 1-4 hibrid autóhoz jutnak megyénként a munkaügyi és munkavédelmi feladatokat ellátó hivatalos szervek.
 
BG
Forrás: MTI, Bodó Sándor országgyűlési képviselő Facebook oldala, Palyazat.gov.hu
Kép: Youtube