Hajdú-Bihar megyeiek is pályázhatnak napelemre

Hajdú-Bihar megyeiek is pályázhatnak napelemes pályázatra, amit a nagy érdeklődésre való tekintettel a kormány meghosszabbított.

A napelemes pályázat Hajdú-Bihar megyében 2021. december 20-án 17 órától  nyílt meg, azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel a kormány minden megyére vonatkozóan meghosszabbította a pályázatok beadási határidejét, Hajdú-Bihar megyére vonatkozóan 2022.január 30-án 18 óráig.
 
Vissza nem térítendő támogatáshoz juthanak a Hajdú-Bihar megyeiek
 
A kormány célja, hogy 2050-re Magyarország klímasemleges váljon, emiatt a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben foglaltaknak megfelelően állami támogatással 10 év alatt meghatszorozzák a napenergiás kapacitásokat hazánkban.
 
Jelenleg azon dolgoznak, hogy 2030-ra a magyar áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen, emiatt 2021. december elején elindították a napelemes pályázati lehetőséget a lakosság körében, melyre 201 milliárd forint keretösszeget különítettek el. A pályázóknak lehetőségük van támogatást igényelni napelemes rendszerek és akkumulátorok telepítésére, nyílászárók cseréjére, fűtési rendszerek korszerűsítésére.
 
A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke bruttó 2,9 millió forint, fűtéskorszerűsítéssel együtt 11,3 millió forint. A pályázat további részleteiről a felhívásban foglaltakban lehet utána olvasni.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk