Hajdúnánáson folytatódott a Megyei Ízek Találkozója

Hajdú-Bihar Megye Önkormányzata célként tűzte ki, hogy megismertetik a helyi és térségbeli termelők portékáit, emiatt találkozókat szervezett a megyében és egy weboldalt is létrehozott, ahova regisztrálhatnak a szakemberek.

A Megyei Ízek Találkozója programot azért hívták életre, hogy megteremtsék a lehetőségét annak, hogy a kereslet és kínálat egymásra találjon.
 
Derecske, Nádudvar és Nyíradony után ezúttal Hajdúnánáson mutathatták be termékeiket a termelők. Az eseményen részt vett Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere, aki elmondta, hogy 10 év munkája van a Nánási Portéka márkájának építésén.
 
Érdemes a termelőknek regisztrálni az új weboldalon
 
A polgármester szerint a Covid-helyzet rámutatott arra, hogy rövidíteni kell a élelmiszerellátási láncot, mert a több kilométeres szállítási útvonalak bizonytalanná válhatnak.
 
Az eseményen részt vett Tiba István országgyűlési képviselő is, aki szerint kiemelten támogatni kell azokat, akik minőségi termékeket állítanak elő. A hajdúnánási kezdeményezés ritka az országban, amihez örömmel csatlakoztak a helyi termelők. A fő céljuk, hogy a legjobb minőséget adják a magyar embereknek. Örül, hogy az önkormányzat elindított és felvállalt egy ilyen jellegű kezdeményezést.
 
Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, fontos megismertetni a termelőket a megye szakácsaival, éttermek és szállodák tulajdonosaival, mert így lehet elérni, hogy hosszabb távon helyi termékeket fogyasszanak.
 
A jelenlévők figyelmét felhívta rá, hogy elindították a hajdubiharitermek.hu weboldalt, ahova érdemes a termelőknek regisztrálni, mert így könnyebben találják meg egymást. Egy megyei díjat is alapítanak, amelynek elnyerésével a Hajdú-Bihari Termékdíj logót tüntetheti fel a nyertes a termékein.
 
BG
Forrás: Haon, Dehír
A képek illusztrációk