Jól haladnak Hajdú-Bihar megye infrastrukturális fejlesztésével

Mérföldkőhöz érkezett Hajdú-Bihar megyében a vasútkorszerűsítés.

Hajdú-Bihar megyében jelentős lépéseket tettek a Püspökladány-Ebes vasútvonal átépítésével, mivel ennek köszönhetően nagymértékben felgyorsul a közösségi személyszállítás, valamint a teherszállítás a térségben.
 
Több vasútállomás is megújult a megyében
 
A kormány a következő 15 évben 6000 milliárdot tervez vasútfejlesztésre fordítani: az összeg 2/3-át a vasúti infrastruktúra korszerűsítésére, 1/3-át pedig a vasúti kocsik minőségi cseréjére szánja.
 
A Püspökladány-Ebes közötti szakasz mellett korszerűsítették a Püspökladány-Ebes közötti vasútvonalat is. A munkálatok 47 milliárd forintba kerültek.
 
Debrecenbe egyre nagyobb a lakosság mobilitási igénye, melynek fontos szerepe van a vasúti közlekedésnek. Változott a vasúti menetrend, így mostmár 15 percenként indul járat Püspökladány és Debrecen között. Az utasok Hajdúszoboszló és Debrecen között az InterCity vonatokon felármentesen utazhatnak.
 
Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese jelezte: "Az új Sóstó InterCity naponta jár majd a téli menetrend életbe lépésétől Budapest Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára; a vonaton - amely Kaba és Ebes állomásokon is megáll - Püspökladány és Debrecen között szintén felár megfizetése nélkül lehet utazni."
 
A fejlesztések során közel 74,5 milliárd forintból korszerűsítettek 31 kilométer vasúti pályát, megújult Kaba, Hajdúszoboszló és Ebes vasútállomása, valamint parkolókat alakítottak ki és zajvédő falakat építette.
 
BG
Forrás: MTI, Bodó Sándor térségi országgyűlési képviselő közösségi oldala
A képek illusztrációk