Kedveznek a fiataloknak Hajdúsámsonon

Játszótereket és járdákat újítanak fel, közösségi teret kialakítva benne rendbe rakják a tűzoltószertárat Hajdúsámson. A fejlesztésektől azt várja az önkormányzat, hogy a település vonzóbbá váljon a fiatalok és családosok számára egyaránt.  

A Debrecenhez közeli városban a játszóterek fejlesztései 16 millió forintból valósultak meg. Három térre helyeztek ki új játékelemeket. A lakosság jelzései alapján a városban az utak renoválásának is nekiállt az önkormányzat, a Kiss utcát felújítás során használhatóbbá teszik, a belvárosban pedig térkőből készítenek a gyalogosoknak járdafelületet. Az önkormányzat a burkolatok javítására hétmillió forintot  különített el, amihez még 40 millió forint állami támogatást is kaptak.  
 
 
Játszótér
Játszótér
 
 
Mint Antal Szabolcs polgármester a dehir.hu-nak nyilatkozott, lakossági megkeresések után cselekedtek. Mind a Kiss utca, mind a Kossuth utca esetében a járda építése, a térkövezés régóta felújításra váró feladat volt szerinte.  

Az önkormányzat azt szeretné, ha a város vonzóbbá válna a fiatalok számára, lenne kellő infrastruktúra ahhoz, hogy a településen maradjanak, és a gyermekeknek is legyen lehetőségük. A fiataloknak szórakozási lehetőséget is szeretnének nyújtani, a városháza udvarán lévő régi Tűzoltószertárat is felújítják ezért. Közösségi tereket akarnak létrehozni az épületben, amelyeket civil szervezetek is használhatnak majd. A projekre 50 millió forint EU-s támogatást nyert el a város.  

 

M. A. 

Forrás: dehir.hu