Kulturális éhségcsillapítás indul a megyében

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat ingyenes és színvonalas programsorozatot indít a megyében élők részére.

A járvány miatt sérült a közösséghez való tartozás, a társasági rendezvények hiánya az élet szinte minden területére hatással volt. Abban bízva, hogy az év hátralévő részében már a régi, megszokott módon élhetik az életüket, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat rendezvényekkel és különböző programokkal szeretne hozzájárulni a közösség fejlődéséhez.
 
Színházi előadások

A járványt megelőzően a társadalmi együttműködés alacsony volt néhány helyen, ezért is tartják fontosnak a közösségi, térségi identitás, adott településekhez való kötődés, az egymás iránt érzett felelősségtudat erősítését, amit az elmúlt időszak tovább halványított.
 
Hajdú-Bihar megye több településén idén és jövőre 20 könnyedebb hangvételű és 10 történelmi témájú színházi előadást rendeznek meg, melyeket ingyenesen tekinthetnek meg az érdeklődők.
 
A programsorozat május 20-án 19 órától Püspökladányban kezdődik a Dorogi Márton Művelődési Házban, ahol az Oscar című vígjáték lesz látható.
 
Május 23-án vasárnap 19 órától az Indul a bakterház tekinthető meg Nádudvaron az Ady Endre Művelődési Központban, a Turay Ida Színház vendégszereplésével.
 
A következő hónapokban többek között Kabán, Tégláson, Hajdúhadházon, Ebesen tartják meg a kül és beltéri előadásokat. Az aktuális rendezvényekről a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat honlapján és Facebook oldalukon osztanak meg információkat.
 
Az előadásokat minden esetben védettségi igazolvány felmutatásával lehet megtekinteni.
 
A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat "A hajdú hagyományok nyomában” című projektje támogatást nyert a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program „Megyei identitás erősítése” elnevezésű témakörben.
A rendezvények ezen projekt keretében valósulnak meg.
 
BG
Forrás: HBMO