Munkszásszállóval gyarapodott Hajdúböszörmény

Hajdúböszörményben 90 férőhelyes munkásszállót alakítottak ki az egykori iskolaépületből.

A Munkásszállók kialakítása központ munkaerőpiaci program keretében országosan eddig 45 munkásszálló támogatásáról döntöttek, közel 6000 férőhellyel, 15 milliárd forint értékben.
 
90 férőhelyes a munkásszálló
 
Hajdúböszörményben 300 millió forintból kialakítotak egy 90 férőhelyes munkásszállót. A beruházást 240 millió forint kormányzati támogatással és a település 60 millió forint önerejével valósították meg. A munkásszállón húsz, 2-4-5 személyes szoba mellett betegszobát és közösségi tereket is kialakítottak.
 
A támogatásban részesülő településeknek vállalniuk kell, hogy 10 éven keresztül munkásszállóként üzemeltetik a létesítményt és szállásonként legalább 4 munkahelyet hoznak létre.
 
A munkavállalók leginkább 60 kilométeres távolságból ingáznak a munkahelyükre, amihez utazási támogatást kapnak, amennyiben ettől távolabb találnak munkát, akkor három hónapon keresztül lakhatási támogatást vehetnek igénybe.
 
Az újonnan létrehozott munkásszállók már alkalmasak arra, hogy a dolgozók egy fárasztó nap után megpihenjenek, másnap pedig frissen tudjanak munkába állni.
 
A települési önkormányzatok számára jó lehetőséget nyújt a régi, használaton kívüli ingatlanok munkásszállóvá való felújítása.
 
 
BG
Forrás: MTI, Haon
A képek MTI/ Czeglédi Zsolt