Továbbfejlesztik a hajdúböszörményi húsüzemet

A hajdúböszörményi húsüzemet 2018-ban 268 millió forintba került,  amihez 238 millió forint támogatást kaptak a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási program keretéből.

A húsüzem előtt 1 évvel korábban már átadták a vágóhidat is. A két beruházás 400 millió forintba kerül, melyhez 42 millió önrészt biztosított az önkormányzat, a fennmaradó részt pedig a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási egyedi mintaprogram keretéből egészítette ki.
 
Fejlesztik az épület fűtési rendszerét 
 
A Közbeszerzési értesítőben megjelent információk szerint a vágóhidat és húsboltot nettó 393445 euró étékben fejlesztik. A kivitelező a TÖMB 2002 Kft.
 
A munkálatok során a húsfeldolgozó árukiadója és darupályája kerül átalakításra, bővítésre. A kivitelezés kapcsán elektromos munkákat végeznek, megvalósítják a területen a szennyvíz elvezetését és új hűtőegységeket építenek ki, valamint új bel- és kültéri nyílászárókat építenek be és újraburkolják a húsbolt belső helyiségeinek padlóit, falazatának egy részét.
 
A Hajdúböszörmény Karap Ferenc utca 5/a szám alatt található húsboltba az új válaszfalak építése mellett a hűtőterekben hűtőházi szendvicspanelt helyeznek el. Minden helyiség kifestésre kerül. Az épület homlokzatát újratapaszolják és lefestik, akadálymentesítés szempontjait figyelembe véve egy rámpát építenek, újraburkolják a lépcsősort, az áruátvevőnél pedig előlépcsőt alakítanak ki.
 
A létesítmény elektromos és fűtési rendszerét továbbfejlesztik.
 
BG
Forrás: Dehír, Civishír
A képek illusztrációk