Új befektetési portált indítottak Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata hiánypótló jelleggel hozta létre a SzoboszloInvest befektetési honlapot, mely a helyi vállalkozásoknak, befektetőknek szolgáltat információkat a településről, ingatlanokról és vállalkozás-finanszírozási lehetőségekről.

A portált annak érdekében hozták létre, hogy minél több hajdúszoboszlói vállalkozás értesüljön a hazai és uniós pályázati és finanszírozási lehetőségekről, valamint megosszák a befektetésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.
 
Hajdúszoboszló Város Önkormányzata 2020-ban létrehozta a vállalkozásokat segítő Gazdaság-és Vállalkozásfejlesztési Munkacsoportot, akik a weboldalra rövid pályázati összefoglalókat készítenek majd.
 
A weboldalon hasznos információk olvashatók Hajdúszoboszlóval kapcsolatban
 
Czeglédy Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere a weboldalon tette közé írásában, hogy a kommunikáció és az üzleti kapcsolatok erősítésének kiemelt szerepe van a városvezetés tevékenységében. Az önkormányzatot felkereső vállalkozásokat hasznos információkkal, tanácsokkal és pályázati anyagok összeállításával segítették, melyet innentől kezdve megkönnyít az új portál.
 
A weboldalon külön menüpontban lehet olvasni az aktuális gazdasági és fejlesztési hírekről, adózási és pénzügyi változásokról. Az egyik legfontosabb menüpont a befektetési ingatlanok közzététele. Egy térképen megjelölték a magán és köztulajdonban lévő, üzleti célokra megfelelő területeket. Az adatbázist folyamatosan frissíteni fogják.
 
A Miért Hajdúszoboszló? felületen bemutatják a település társadalmi és gazdasági erőforrásait, környezeti minőségét.
 
A városvezetés által létrehozott új portál csak az első lépése a tavaly elkezdett befektetésösztönzésnek, ugyanis létrehoznak egy 10 hektáros ipari övezetet is.
 
BG
Forrás: Dehír, Szoboszlohirek
A képek illusztrációk