Új csuklós autóbuszokat helyeznek forgalomba Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar megyében is a Volánbusz szolgálatába állítanak 16 db MAN Lion's City GL A23 típusú csuklós járművet.

Bodó Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára szerint egyre több a jármű az utakon és sokan dolgoznak távol az otthonuktól. A közösségi közlekedésnek olyan minőségűnek kell lennie, hogy alternatívát jelentsen azoknak, akik ezt az utazási formát választanák.
 
A buszok extrákkal felszereltek, mellyel kényelmesebbé válik az utazás
 
Tasó László (Fidesz) országgyűlési képviselő, volt közlekedésfejlesztésért felelős államtitkár utalt arra, hogy beérik a 2014-ben elkezdett munka, így ennek köszönhetően Kelet-Magyarországra is eljutottak a fejlesztések. Szerinte az infrastrukturális fejlesztések mellett a felkészült buszsofőrökre is szükség van.
 
Vitányi István (Fidesz) országgyűlési képviselő szerint, ami az elmúlt években autóbusz- és a vasúti közlekedés-fejlesztésben megvalósult, a vidéki életforma nem életminőség, hanem már életstílusbeli választás.
 
Bulcsu László (Fidesz-KDNP), a hajdú-bihari közgyűlés alelnöke szerint a jó buszokhoz jó utak kellenek, ezért továbbra is támogatja a megyei önkormányzat a TOP forrásokból a belterületi utak építését.
 
Bói Loránd, a Volánbusz Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a 16 autóbusz része annak a 204 darabos flottának, mellyel kapcsolatban tavaly decemberben kötöttek megállapodást a nyertes ajánlatadóval.
 
A 204 MAN csuklós autóbuszt 20,8 milliárd forint plusz áfa értékben vásárolták meg, mely várhatóan augusztus végéig érkezik meg a Volánbuszhoz.
 
Az új buszok Hajdú-Bihar megyében Debrecenből 13 környékbeli településre közlekednek. Az autóbuszok 51 ülő-és 55 állóhellyel rendelkező alacsonypadlósak, akadálymentesített kialakításúak és EURO 6 besorolású motorral, klímarendszerrel, kamerával, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, továbbá utasszámlálóval felszereltek.
 
Hozzátette még, hogy a 16 autóbusznak köszönhetően a berettyóújfalui és hajdúszoboszlói telephelyen lévő járműállomány 37%-a megújul, mely évente 6,5 millió utasnak biztosít kényelmes utazást.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illuztrációk