900 millió forint támogatást kap a takarmányozási cég

Nagyhegyesen bővíti kapacitását a Nagyhegyesi Takarmány Kft., melynek keretében egy teljesen új csarnokot építhet a cég. Az állam mindezt 900 millió forinttal támogatja. 

Három magyar vállalatot finanszíroz az állam összesen 2,1 milliárd forinttal. A kormány munkahelymegőrző és munkahelyteremtő támogatásban részesíti a cégeket, amellyel vállalják, hogy összesen 840 munkahely marad meg a vállalatoknál.  


A támogatás átvétele

A támogatás átvétele

 

A Nagyhegyesi Takarmány Kft. 250 embert foglalkoztat, az ő munkahelyük válik biztossá a beruházással, valamint új munkavállalók is érkezni fognak a céghez a közeljövőben. A településen új csarnokot építenek 1800 négyzetméteren. A 900 millió forintos támogatásból ezen kívül eszközöket, gépeket tudnak vásárolni, és növelni tudják állateledel-gyártási kapacitásukat.  

 takarmányozási cég huszonhét éve van a piacon, kezdetben csak gabonaszállítással és takarmánygyártással foglalkoztak. Portfóliójuk mára kiegészült hobbiállat-eledel gyártással.

Kovács Gergely, Hajdúszoboszló alpolgármestere sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy mivel Nagyhegyes a Hajdúszoboszló-Hortobágy-Debrecen háromszög közepén van, rendkívül kifizetődő lesz a beruházás.  

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: mti/ Illyés Tibor