Czeglédi Gyula már egy éve vezeti sikeresen Hajdúszoboszlót

Czeglédi Gyula hajdúszoboszlói polgármester egy éve tölti be tisztségét, ezen apropóból summázta tevékenységét. Nem kis mennyiségű eredményes munka áll mögötte. 

Czeglédi Gyulának továbbra is polgármesteri programja és cselekvési terve a mérvadó, összegzésében olvasható, mi az, amit már megvalósított és mi az, amit ugyan még nem, de komolyan készülnek rá, esetleg már folyamatban is van. Emellett a korábbi városvezetés által megkezdett projekten dolgozik. 
 
A polgármester leírja, hogy a járványhelyzet miatt Hajdúszoboszlónak is át kellett terveznie az egész költségvetését. 
 
Amit mindenképpen tető alá akar hozni, az az utak, a külterületi utak további felújításai, a csapadékvíz elvezetése. A körforgalmak megépítése folyamatban van. A lakótelepi parkolási rend szabályozása is hátra van még. 
Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere
Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere
 
 
Amit Czeglédi Gyula külön kiemel, az a környezetvédelem fontossága, lépésről lépésre haladnak a témában. Vadonatúj szelektív konténereket már beszereztek, a helyi rendezvények vezetőivel egyeztettek az elmúlt évben arról, hogy az események legalább valamilyen szinten zöldek legyenek.  
 
Folyamatosan fásítják a várost, az illegális hulladéklerakók felszámolására pedig pályázatot írnak ki. A sornak itt nincs vége, hogy még hatékonyabb munkát tudjanak végezni e területen, további egységesítésre vár a környezetvédelmi akciótervük. 
 
Ígéretet tett a fürdő fejlesztésére, de becslései óvatosak, tekintve a változott költségvetést. Egy ipari park létesítését támogatja, a szoboszlói gazdaság fellendülése érdekében pedig egyeztetéseket folytat. Életre hívta a Hajdúszoboszlói Vállalkozásfejlesztési Koncepciót, amely gazdasági stratégiájának húzóereje. 
 
Az orvosi ügyeletet ez alatt az egy év alatt optimalizálták, a szakorvosi ellátások gyorsaságán még csiszolni szeretne, de ehhez főorvosi segítségben bízik. 
 
Az egészségügyi reform mellett az iskolák, óvodák és bölcsődék is fontosak a polgármester számára, 5 millió forint jutott idáig az oktatási intézményeknek, az óvodafelújítási program megkezdődött, ovifocipálya épült, hamarosan pedig bölcsődei részleg is lesz.  
 
A nagyobbak sem maradnak figyelem nélkül, kétezer fő befogadására alkalmas sportközpont építésére írtak ki pályázatot.  
 
Ha mindez nem lenne elég, a lakossággal történő egyeztetések is új szintre léptek, megalakították a Nyugdíjasok Egyeztető Fórumát és a Fiatalok Egyeztető fórumát a könnyebb és sokkal hatékonyabb kommunikáció érdekében.  
 
Czeglédi Gyula polgármester úgy gondolja, hogy jól kihasználta ezt az évet és ahelyett, hogy a pandémia keresztülhúzta volna a számításait, igyekezett időben és megfelelően alkalmazkodni. Cselekvési tervében részletezi, pontosan melyik projektek és melyik pályázatok köthetőek nevéhez, a listát IDE kattintva érheti el. 
 
 
M. A. 
Fotó: czegledigyula.com