Egyházi épületek újultak meg a debreceni-nyíregyházi egyházmegyében

Majdnem 229 millió forint jutott a debrecen-nyíregyházi római katolikus egyházmegye intézményeinek felújítására, 268 millió forintból pedig egyházi iskolák és óvodák renoválása történt meg.  

Az egyházmegye legtöbb épülete újra tündökölhet, összesen nagyjából félmilliárd forintnyi beruházás történt meg 2021-ig. A fejlesztéseknek köszönhetően templomok, közösségi épületek, plébániák, óvodák újultak meg.

A közel 229 millió forint keretösszegű Az egyházi közösségi célú programok és beruházások elnevezésű projekt keretében huszonöt épületet újítottak fel, és különböző programokat és táborokat is tudtak szervezni a híveknek még a járvány betörése előtti időszakban.  

 

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

 

A debreceni Megtestesülés templom belső tere is e projektnek köszönhetően szépült meg, vagy a Szent István templom lábazata a nyílászárókkal együtt, és felújították például a nyírtassi, a kékcsei, a buji, a nagyvarsányi, a fülöpi templomot, a nyíregyháza-orosi, a fehérgyarmati, a pócspetri és a balkányi plébániát, valamint a tyukodi kápolnát is – adta hírül az egyházmegye.  

További 268 millió forintból gazdálkodhattak A magyar katolikus egyház országos óvodafejlesztési programjának köszönhetően, melynek során a nyírbátori Báthory István katolikus óvoda, két tanítási nyelvű általános iskola és gimnázium Váradi utcai épülete újulhatott meg.  

 

M. A. 

Forrás: mti