Extra megállapodásról tárgyalnak a hajdúnánási MotoGP-vel kapcsolatban

A tervezett hajdúnánási sportkomplexum üzemeltetője, a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. élénk tárgyalásokat folytat a MotoGP jogtulajdonosával, melynek értelmében tíz éves megegyezést írnának alá. Emellett azt is tető alá hoznák, hogy ne csak MotoGP, hanem Superbike-futam is legyen Hajdúnánáson. 

Korábban öt évben egyezett meg a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. és a Dorna Sports. A változtatás kedvezően érintené a kelet-magyarországi régiót, amiért nettó kilencmillió forintot fizetne az állam a madridi cégnek. A tárgyalásokat már lefolytatták, elvileg csak a szignó hiányzik a szerződésekről. Ha február 28-ig megtörténik a szerződéskötés, 2023-ban már Hajdúnánáson búghatnak a motorok.  

 

MotoGP versenyző

MotoGP versenyző

 

Emellett Superbike-futamokat is indítanának a leendő MotoGP pályán, ugyanezekkel a feltételekkel. Szintén 2023-ban indítanák a versenyeket, és tíz évre írnának alá. A tárgyalások ezzel kapcsolatban még folyamatban vannak, de jó ütemben haladnak a kormányzat tájékoztatása szerint. A Superbike után fizetendő összeg nettó 900 ezer euró.

Tíz évre vetítve tehát 2023-tól az állam 123 millió eurót fizetne a Dornának a versenyekért, amelyeket Hajdúnánáson rendeznének.  
 

 

M. A. 

Forrás: szabolcshir.hu