Két Hajdú megyei településen is idősbarát az önkormányzat

Idősbarát Önkormányzat Díjakat adtak át december 9-én Budapesten, melynek keretében Debrecen és Hajdúsámson is kitüntetést kapott.  

Tizenkét kitüntetett település vehette át idén az Idősbarát Önkormányzat Díjat. Két napon át tartották a rendezvényt a járványhelyzet miatt előírt szabályokat figyelembe véve. A díjakat pályázatok alapján ítélték oda.  

Hetven pályaművet kapott a családokért felelős tárca, ebből sikerült kiválasztani a 12 győztest. Természetesen jövőre is pályázhat bárki a posztokra.

Immár tizenhat éve létezik eme kitüntetés, amelynek minden éven van egy adott tematikája. Azon felül, hogy a kötelező óvintézkedések mellett még pluszban tenni kell az idősekért, fontos e tematika mentén haladnia a pályázónak. Idén arra kellett figyelni, hogy reprezentálják, mennyire vontak be nyugdíjas önkénteseket az idősek közösségi, kulturális részvételének ösztönzésébe, életminőségük javításába. Tehát sikeres nyugdíjas-önkéntes programokat tudtak-e lebonyolítani az önkormányzatok azt illetően, hgy korosztályon belüli segítséget kapjanak az arra rászorulók.  

A díjazottak

A díjazottak

 

Idén Balatonföldvár, Balatonfűzfő, Bordány, Budapest XXII. kerülete, Debrecen, Dunakeszi, Gávavencsellő, Hajdúsámson, Jászapáti, Méhkerék, Mórahalom és Veszprém kapott díjat. A nyertesek rézplakettet és másfél millió forintot kaptak alázatos munkájukért és győztes pályázatukért cserébe. 

 

M. A. 

Forrás: mti

Fotó: mti/Illyés Tibor