A mosógép is befér a fa alá, csak akarni kell

Mosógép karácsonyi ajándékként? Ugye ez csak egy vicc? Nem kedves olvasó, miért ne lehetne a kellemest a praktikussal összekötni, vagyis ebben az esetben a szükséget az ajándékkal? Ha éppen egy új mosógépre van szüksége a családnak, akkor miért pazarolnánk különféle apró és használhatatlan ajándékokra a keresetünket, ha vehetünk belőle egy tökéletes mosógépet is?

Arról van szó, hogy az emberek azt gondolják, ajándékozni muszáj, és nem gondolnak arra, hogy néha felesleges. A karácsony nem az ajándékozásról (kellene), hogy szóljon, hanem arról, hogy a család együtt van, hogy örülnek egymásnak, eltöltenek pár napot együtt, és örülnek annak, megköszönik azt, hogy még itt vannak egymásnak.
 
Az a jó, amikor bármikor tudunk ajándékot adni. Ha elmegyek egy kirakat előtt márciusban, és meglátok valami olyan dolgot, amivel tudom, hogy a páromat meglephetném és éppen van is rávalóm, akkor nem keresek alkalmat, hanem megkapja tőlem, ugyanakkor, ha karácsonykor éppen nincs ötletünk egymás számára, akkor nem erőlködünk, hiszen felesleges. Az ajándék akkor eredeti, ha szívből jön, és nem erőlködéssel. Ha pedig egy mosógépre van szükség, akkor költsük arra a félretett pénzünket, és ne felesleges ajándékokra, amik megvásárlásakor csak húzzunk a szánkat, mert az jár a fejünkben, hogy ezt a pénzt a mosógépre kellene félretenni.
 
Ilyen mosógépet a fa alá!
 
Ha tehát egy új mosógépre áhítozik a család, akkor miért ne? Bemutatunk két mosógéptípust, és elmondjuk, hogy melyik mikor előnyös – így a választást is megkönnyítjük.
 
Érdemes különbséget tenni a mosógépváráslás előtt a felültöltős és az elöltöltős változatok között. A felültöltős mosógépek alapjában véve kisebbek, kisebb helyet foglalnak tehát a fürdőszobában, ugyanakkor mivel felül töltjük bele a ruhákat, így a fürdőben el is vesztünk egy tárolási felületet – hiszen valljuk be, mindannyian polcnak használjuk a mosógép tetejét, nem?  Ugyanakkor mivel elég kicsi a mosógép, így akár egy másik polc be is férhet a fürdőszobába, tehát ezen nem kell aggódni.
 
Sokan azt hiszik, hogy mivel kisebb ez a mosógép, így a dobja is kisebb, ez azonban nem teljesen, vagyis nem minden esetben igaz. Mivel ezeknél a gépeknél szinte oldaltól oldalig van a dob, így elég nagy az, de érdemes a vásárlás előtt a ruha kilóit figyelembe venni, hiszen az lehet a méretben a mérvadó. A felül töltős mosógép nagy előnye egyébként, ha kimaradt egy ruhadarab, akkor meg lehet állítani a programot, hozzá lehet adni a mosáshoz.
 
Az elöl töltős mosógépek sokkal népszerűbbek, de általában drágábbak is. Ezeken a mosógépeken azonban általában több funkció van, tehát lehet gyorsmosást alkalmazni stb., ami azt jelenti, hogy kissé környezettudatosabbak is lehetünk a kevesebb áramfogyasztással, vagy a kevesebb vízfogyasztással. Ezekbe azért általában több ruha is fér, illetve sokkal elegánsabban néz ki, mint egy felültöltős, ami nem más, mint egy bádogdobozra hasonlító valami, amit még díszíteni sem lehet, amire még pakolni sem lehet.
 
Ez most talán furcsán hangzik, de egyszerűen jó hangulatot áraszt a fürdőszobában egy kencékkel és piperékkel telerakott mosógép. Egy családnak egyébként inkább ezt ajánljuk, főleg a több program miatt.
 
Tehát, ha már ismerjük a két mosógéptípust, akkor talán már könnyebben tudunk dönteni is. Ha gyermekünk éppen most költözött albérletbe, ahol nincs mosógép, akkor tökéletes ajándék lehet meglepni egy ilyen háztartási eszközzel, nagyon fog örülni annak, hogy nem kell minden hazautazáskor az összes szennyest hazacipelnie, vagy ha éppen egy összeköltözésen vagyunk túl, vagy ha barátaink esküvőjére sietünk, akkor érdemes ilyen ajándékokban is gondolkodni.
 
J.M