Akkumulátoros porszívóval gyorsabb és egyszerűbb a takarítás

A háztartások nagy hányadában a porszívó az az eszköz, ami a leggyakrabban kerül a kezünkbe. Nagyobb családokban, ahol kisgyermekek is vannak, szinte naponta többször is szükség lehet rá, ezért nem mindegy, hogy milyen porszívót használunk.

Az utóbbi években egyre nagyobb teret hódítanak a vezeték nélküli, akkumulátoros porszívók. Ez okkal van így, hiszen használatuk és tisztításuk is nagyon kényelmes és könnyed, így segítségével a házimunka is sokkal egyszerűbb. Mondhatjuk azt, hogy a vezeték nélküli porszívók forradalmasították a takarítást, hiszen nincs több vezeték, nem gabalyodunk bele, és ami a legfontosabb, a lakás minden kis zugát gond nélkül el tudjuk érni, és ki tudjuk takarítani.
 
Mik az akkumulátoros porszívó előnyei?
 
A vezetékes porszívók ideje lassan leáldozóban van, hiszen vezeték nélküli társaik sokkal kényelmesebb és egyszerűbb takarítást tesznek lehetővé. Legnagyobb előnyük éppen ebben rejlik, hogy bármikor és bárhol használatra készek. Nincs szükség a porszívó szétpakolására, és a vezetéket sem kell a hálózathoz csatlakoztatni. Az akkumulátoros porszívóknál egyetlen gombnyomás szükséges csupán, és kezdetét is veheti a takarítás. Amikor végzünk, a készüléket visszahelyezzük a töltőállomásra, ahol a következő porszívózásig újra feltöltődik. Mobilitásuk miatt közkedveltek, nem kell a zsinórral bajlódni, és olyan helyeken is használhatók, ahol nincs áramellátás. A segítségükkel pár mozdulattal rendet és tisztaságot varázsolhatunk a lakásban. 
 
Az akkumulátoros porszívónak számos előnye van 
 
Az akkumulátoros porszívók kialakítása viszonylag egyszerű, hiszen csak egy szívófejből, egy csőből és a tartályt, a motort és az akkumulátort tartalmazó testből áll. Ergonomikus kialakításuknak köszönhetően, kevés helyet foglalnak, bármelyik sarokban, keskeny résben, de akár még az ágy alatt is elférnek. Mivel felépítésük is egyszerű, a vezeték nélküli porszívók súlya igen könnyed, így nem megterhelő velük a takarítás. Kialakításuknak köszönhetően pedig nem kell lehajolni, természetes testtartásban takaríthatjuk ki a legmélyebb zugokat is.
 
Típustól függően különböző cserélhető fejekkel is megkönnyíthetjük a házimunkát, léteznek nedves feltörlésre, felmosásra is alkalmas készülékek. 
 
Az akkumulátoros porszívók azért is nagyon közkedveltek, mert könnyed mozdulatokkal, pillanatok alatt kézi porszívóvá alakíthatók. Ez nagyon kényelmes használatot biztosít autók tisztításakor, hiszen a nehezen elérhető, szűk helyeket is könnyen ki tudjuk tisztítani.
Már egyre több porszívógyártó a porzsák nélküli technológiát alkalmazza, nincs ez másképp a vezeték nélküli típusoknál sem. Ennek köszönhetően tisztításuk és tisztántartásuk nagyon egyszerű és kényelmes. 
 
A vezeték nélküli porszívók előnyei mellett meg kell említeni a hátrányokat is. A modellválasztás során érdemes körültekintően dönteni, hiszen vannak olyan készülékek, amelyeknél az akkumulátorok kapacitásával akad probléma. A gyengébb akkumulátoroknál gyakori probléma, hogy rövidebb üzemidővel rendelkeznek, és gyakrabban kell őket tölteni.
 
Ahogy már előzőleg szó volt róla, kialakításuk kisebb, ergonomikus, ami azt vonja maga után, hogy portartályuk sem túl nagy, így gyakrabban kell üríteni. Ez azt jelenti, hogy minden porszívózás után javasolt a tisztítása. Az ilyen porszívótípusok leginkább padlók és rövid szőrű szőnyegek takarítására a legalkalmasabbak, hosszabb szőrű szőnyegek esetében alkalmazásuk nem a legelőnyösebb. Akik instant takarítási eszközt keresnek a hétköznapokra, azoknak az akkumulátoros porszívó kitűnő segítség.
 
BG
A fotó forrása: Pixabay.com