A Balatonon egész évben találhatsz szórakozási lehetőségeket

A Balatont a magyar tengernek szoktuk nevezni és a fejünkben alapvetően nyári kirándulási célpontként szerepel, ahol augusztus végével minden bezár és a következő májusig megáll az életi. Ez azonban nem így van. 
Ma már egyre több szállásadó, programszervező kínál egész évben különböző kikapcsolódási lehetőségeket, legyen szó aktív pihenésről, túrázásról, kirándulásról, extrém sportokról vagy a nyugodtabb, lustálkodósabb programokról. A kalandok, túrák szerelmesei nagyszámú programból tudnak válogatni akár téliidőben is.
 
Téliidőben sokan inkább egy wellness hotelt választanak és a tétlen pihenés  közben játékkal ütik el az időt. Ennek az egyik módja, ha családdal pihensz, nyilvánvalóan a közös társasjátékozás, kártyázás. De vannak olyanok is, akiknek a játék egyben kockáztatást is jelent.
 
Nekik tudjuk javasolni, hogy látogassanak el egy-egy kaszinóba. De ha az adott településen nem működik ilyen, akkor sem kell lemondaniuk erről a remek szórakozásról: ma már az okostelefonunkon is kiváló kaszinó játékok találhatóak. A telefonod alkalmazás áruházából kiválaszthatod és letöltheted a neked legszimpatikusabb online kaszinót, ahol ingyenesen is játszhatsz, de ha kész vagy kockázatot vállalni, akár némi pénzt is nyerhetsz. A kezedből pörgetheted a rulettkereket, játszhatsz blackjacket vagy számos egyéb játékot.
 
Az aktív pihenés kedvelői számára több érdekes programot is tudunk ajánlani. Ha Balatonfüreden járunk, ne hagyjuk ki a Lóczy-barlangot, amelyet több mint száz éve, 1882-ben tártak fel és 1934 óta látogatható. A barlang különlegességei, az évezredek alatt lerakódott mészkőrétegek. Fontos információ, hogy a barlang egy nagyobb felújítás alatt áll, amelynek keretében látogatóközpont épül és egy geológiai tanösvény. Ez azonban hamarosan befejeződik, és tavasztól újra várja a föld mélyének szerelmeseit.
 
Hasonló program várja a mélybe vágyókat Keszthely térségében is. Itt a Csodabogyó-barlangot érdemes megismerni, ahol víznyelőkkel, bazaltoszlopokkal találkozhatsz, a hegy gyomrában pedig barlangászhatsz. A Függőkert és Meseország névre keresztelt termekben több száz cseppkő látható, függő és álló egyaránt.
 
De ha esetleg a kirándulókat nem a mélybe, hanem felfelé vinné a kalandvágyuk, ajánlani tudjuk a badacsonyörsi Folly Arborétumot. Itt ugyanis egy fantasztikus látványt biztosító kilátót hódíthatsz meg, de van egy fenyőmúzeum is, sőt, többféle borkóstolón is részt vehetsz. Remek kirándulóhely baráti társaságok és családok részére egyaránt.
 
Fantasztikus látvány és túrázási lehetőségek
 
Ha adrenalinfüggő vagy, akkor a te célpontod Balatonfűzfő, ahol bobozás és számos más kaland vár a BalatoniBob Szabadidőközpontban. Itt olyan szórakozási lehetőségek várnak rád, mint a 360 fokos kanyar a Panorámapályán, alagútban vezetés, éjszakai díszkivilágítás. Persze ez még nem minden, ezen felül van itt egy 15 méter magas kilátó, a gyerekeket pedig egy egyedi hangulatú erdei játszótér várja. Ezen kívül van itt mászótorony is, drótkötél-csúszdával, íjászkodási lehetőség és paintball-pálya is.
 
Tihanyban a gyerekeket várja kalandozási lehetőség a Kalandszigeten. Itt különböző akadálypályák, kötélhidak és hasonló izgalmas akadályok leküzdése a feladat, szintén erdei környezetben. Hat akadálypályán nagyjából 60 akadály várja a családokat, és olyan izgalmak, mint a mászófa vagy az óriás csúszda.
 
Jakuzziban is lazulhatunk
 
Persze, nem mindenki szeret hegyet mászni, barlangászni, paintballozni, van aki az egész éves stresszt, rohangálást úgy szereti kipihenni, hogy semmit se csinál. Erre is vannak lehetőségek a Balaton parton.
 
Így például, a Badacsony és Budaörs közötti völgyben a Tölgyes Kúriában egy fűtött iglut bérelhetsz, ahol fantasztikus panoráma vesz körül és akár a hóesést is élvezheted a medencéből.
 
A balatonfenyvesi Hubertus Hof Landhotelt azoknak tudjuk ajánlani, akik szívesen kipróbálnának olyan különleges ételeket, mint amilyenek az itt kapható, Angus marhahúsból készült specialitások vagy a helyben termesztett különleges ízű zöldségek és fűszerek. Ha pedig kimozdulnál, van itt kisvasút is, na meg a Nagyberek Fehér-víz Természetvédelmi Terület.
 
Szóval, akár a terepjárás, akár a wellnesszezés áll hozzád közelebb, a Balaton partja remek pihenőhely lehet egész évben.
 
J.M