Innovációs központot teremt Debrecenben a National Instruments

A 30 milliárdos befektetés csúcstechnológiát visz Debrecenbe.

A texasi központú vállalatcsoport ügyvezető alelnöke debreceni sajtótájékoztatóján, február 19-én emlékeztetett: az elmúlt 15 évebn az egy gyártósoron indult termelés hét gyártósorra bővült az infkommunikációs nemzetközi cégeket vásárlói között tudó cégnél. A most telepítendő rendszerrel az elektronikai gyártók vezeték nélküli töltésen alapuló technológiáját tesztelik majd. Ábrahám László, a magyar leányvállalat ügyvezetője szerint egy év múlva teljes kapacitással működhet a külföldi startup cégtől megvásárolt technológia, mely Debrecent a cég teszt- és tudásközpontjává avatja.


\"\"


Alex Davern, az amerikai National Instruments alelnöke a debreceni gyárban tartott sajtótájékoztatón 2016. február 19-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


Papp László, Debrecen polgármestere úgy véli, az amerikai beruházás jól illeszkedik a város innovációs gazdaságfejlesztési programjába. Debreceni Egyetem informatikai karán olyan ösztöndíj-programot hirdetnek meg, amely hosszútávon biztosíthatja a cég szakember-utánpótlását.


MTI / MCOnet