Még több duális képzésen a Debreceni Egyetemen

Megállapodást kötött a műszaki, a gazdaságtudományi és a természettudományi kar, illetve a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., amely szerint a jövő tanévben olyan szakemberek képzése kezdődik meg, akik a közlekedési ágazatban hasznosítható gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek. 

Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója szerint a következő időszakban a legjobb szakemberek ebből a képzési rendszerből fognak kikerülni. A duális formában tanuló hallgatók a képzési idő egy részében gyakorlati oktatáson vesznek részt vállalatuk telephelyein, ahol a társaság szakemberei segítik majd őket. A képzés során az egyetemi tananyagon túl lényegesen több tapasztalatra tesznek szert, ezzel nőnek a munkaerőpiaci esélyeik.

 

Tovább bővült a duális képzések köre a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetemen olyan szakemberek képzése kezdődik meg, akik a közlekedési ágazatban hasznosítható gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek

 

Az érintett karok dékánjai szerint az együttműködési megállapodás értelmében a fiatalok a 2018/2019-es tanévben a DE gazdaságtudományi karára számvitel, vállalkozásfejlesztés, vezetés és szervezés mesterszakra, továbbá kontrolling és teljesítménymenedzsment, emberi erőforrás menedzsment és szervezetfejlesztés specializációra jelentkezhetnek. A műszaki karon műszaki menedzser mesterszakon, míg a természettudományi és technológiai karon villamosmérnök szakon tanulhatnak duális képzésben mindazok, akik mind az egyetem, mind a közlekedési cég felvételi, illetve kiválasztási eljárásán megfelelnek.

 

MTI/T.D.