GE beszállítói fórumot tartottak Debrecenben

A Debreceni Egyetemen GE beszállítói fórumot rendeztek, melyen elhangzott: mentorprogram keretében a kormány az elkövetkező három évben 3,3 milliárd forintot fordít a kis- és középvállalkozások megerősítésére, elsősorban gyártói, menedzsmenti, pénzügyi és gyakorlati ismereteik bővítésére.

Ascsillán Endre, a GE Magyarország alelnöke elmondta: a GE elkötelezett abban, hogy kis- és középvállalati beszállítói bázisának növelésével és a nagyobb beszállítók regionális beszállítókká fejlesztésével segítse a közép- és kelet-európai kkv-k integrálását a beszállítói láncába, és támogassa nemzetközi piacra lépésüket. Hozzátette, hogy olyan magyarországi beszállítókat keresnek, amelyek képesek a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő minőségű termékek és szolgáltatások előállítására, valamint a folyamatos fejlődés fenntartására, ezáltal a GE hosszú távú partnereivé válhatnak.

 

A Debreceni Egyetemen megalakult a Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet

Az egyetemen megalakult a Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet

 

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja bejelentette: az egyetemen megalakult a Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet. Ennek feladata az egyetem karain folyó képzések ipari igényeknek megfelelő szempontok szerinti fejlesztésére javaslatok felvetése, kidolgozása, kapcsolattartás a különböző iparági résztvevőkkel, továbbá az egyetemi kutatások innovációs és üzleti irányú fejlesztése. Az intézetet Ascsillán Endre, a GE Magyarország alelnöke vezeti.

MTI/T.D.