A német befektetőknek elérhetőbbé vált Hajdú-Bihar

Ma a Lufthansa közvetlen járatával, régen a szürke marha hajtóúton juthattak el Debrecenből Münchenbe - jelentette ki Pajna Zoltán, a hajdú-bihari közgyűlés elnöke azon a német-magyar üzleti fórumon Debrecenben, ahol a megyei turisztika lehetőségeit mutatta be.

A magyar-német üzleti fórumot tartottak április 11-én tartották a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamarában. A bajor résztvevők a Lufthansa első München-Debrecen járatával érkeztek Debrecenbe. Miklóssy Ferenc a kamara elnöke szerint az új járattal másfél óra alatt elérhetővé vált a két régió, ez pedig hozzájárulhat a bajor és a hajdú-bihari vállalkozások együttműködéséhez. Gabriel A. Brennauer, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke szerint a München-Debrecen légijárat hidat jelent a bajor vállalkozások számára, akik elsősorban befektetési területként tekintenek Magyarországra.


\"\"


Pajna Zoltán, a hajdú-bihari közgyűlés elnöke


Hans-Joachim Heusler, a Bayern International állami befektetési vállalkozás ügyvezető igazgatója szerint a bajor vállalkozók pedig oda mennek, ahol érdeklődést mutatnak irántuk. Az InSITE Bavaria ügyvezető igazgatója, Daniel A. Gottschald önálló alap létrehozását vetette fel közös fejlesztések támogatására.


MTI /MCOnet