Az egyik legmodernebb készházgyártó üzem létesült Hajdú-Biharban

Polgáron Közép-Európa egyik legmodernebb készházgyártó üzeme létesült egymilliárd forintos beruházásból. Az évente 300 készház-kapacitású üzem beruházásához a Gazdasági és Innovációs Operatív Program pályázatán 250 millió forint európai uniós és hazai forrást nyert a Berger Házak Zrt.

 

A környezetbarát és magas minőségű alapanyagok felhasználásával készülő, úgynevezett Berger Házakat gyártó üzem 50 embernek ad közvetlenül munkát, az alvállalkozókkal együtt pedig mintegy 230 embernek biztosít megélhetést. A Berger házak gyorsan, ellenőrzött üzemi körülmények között, méretpontosan és kiváló minőségben, hazai és osztrák alapanyagokból, német technológiával készülnek, hasznos négyzetméterenként pedig már bruttó 280 ezer forintos ártól elérhetők. A készházak már 6-9 hónap alatt költözhetőek, az építkezés maga pedig mindössze 2-3 hónapot vesz igénybe. Idén a várakozások szerint ezer ilyen technológiával épülő otthont adhatnak át, várhatóan az építtetők 10-15 százaléka választja ezt a megoldást. 

 

Az egyik legmodernebb készházgyártó üzem létesült Hajdú-Biharban

A várakozások szerint ezer korszerű készházat adhatnák át idén

 

Tóth József, Polgár polgármestere reményét fejezte ki, hogy egyre több fiatal választja majd Polgáron a gyorsan elkészülő, korszerű készházakat. A településen a csok+Polgár konstrukcióval támogatják a fiatalok otthonhoz jutását, ami azt jelenti, hogy a csok összegét kétmillió forinttal egészíti ki az önkormányzat, így 12 millió forint áll az otthonteremtők rendelkezésére - magyarázta a polgármester. Tiba István, a térség országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet, hogy a polgári ipari park mellett fejlesztik a környező városok - Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Balmazújváros - ipari parkjait is, ahova további befektetőket várnak.

 

MTI/T.D.