Debrecen városstratégiája jó irányba halad

Debrecen fontos gazdasági szereplője az országnak, és a következő években jelentősen nőhetnek a város gazdasági mutatói Papp László polgármester szerint. A város fejlesztési stratégiájának elemei dinamikusan valósulnak meg, és szerinte nagy horderejű, hogy a Financial Times szerint Debrecen a világ legjobb befektetés-ösztönzési célpontjai közt szerepel. 

A debreceni polgármesterrel a Magyar Nemzet készített nagyinterjút, melyben Papp László kifejtette, hogy a cívisváros magas gazdasági növekedése várható. Mindez a folyamatos városfejlesztésnek köszönhető, amelynek a korábbi években alapoztak meg.  
 
 
A Csokonai Színház
A Csokonai Színház
 

2014 óta irányítja a várost, elmondása szerint azóta kétmilliárd eurónyi tőke érkezett Debrecenbe, a vállalatok pedig kapacitásukat bővítik azóta is. A városvezetés az Új főnix névre keresztelte azt a tervet, amelynek fókuszában a városfejlesztés áll, valamint beillesztették a Debrecen 2030 városstratégiájába, nyilatkozta Papp a Magyar Nemzetnek.  

A folyamatos beruházásokat méltatta a polgármester, amelyeknek köszönhetően nem csoda, hogy a Financial Times rangos listájára is felkerült Debrecen, a város méltán híres a befektetői körökben. Pappék azon dolgoznak, hogy ez így is maradjon, és Debrecen a közép-európai régió egyik legsikeresebb városa legyen. 2030-ig szerinte végrehajtják a tervezett beruházásokat.  

A debreceni színházat 2023-ban adják át, az egyetem innovációs központja pedig már 2022 tavaszán várja a szakembereket. A város állami támogatást is kapott a repülőtér és a strandfürdő fejlesztésére, a nemzetközi iskola megépítésére, az egyetem innovációs központjának kialakítására, a Csokonai Nemzeti Színház felújítására, a déli iparterület bővítésére is, nyilatkozott Papp.  

 

M. A. 

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Endi András/ Csokonai Színház - Facebook