Keresés az archívumban

2023. June 29.

A jövő potenciális mérnöknői remekeltek a debreceni WATCH programban

A programban résztvevő diákok lehetnek a jövő gazdaságának motorjai - Debrecen polgármestere szerint. A WATCH program keretében helyi lányok ismerkedtek a műszaki és mérnöki tudomá...
2023. June 22.

Kész az első ütem - okos lámpák égnek Debrecenben

Befejeződött a közvilágítási rendszer modernizálásának első üteme a cívisvárosban, mellyel az energiafelhasznákás és a szén-dioxid kibocsátás is mérséklődik.
2023. June 15.

Török cégeknek is jó lehetőséget kínálhat Debrecen

Török-magyar üzleti fórumot tartottak Debrecenben. A cívis város a török vállalkozások számára is jelentős lehetőséget adhat – hívta fel a figyelmet dr. Papp László polgármester.
2023. June 08.

Nagy lépés történt a digitális Debrecen felé

Komoly lépést tett a cívis város afelé, hogy minél szélesebb körű legyen a digitalizáció. A város külső kertségi területein magasabb minőségű lesz az internetszolgáltatás.
2023. June 01.

Vasútvonalat fejleszt Debrecen

Fejlesztik a cívis várost és Balmazújvárost összekötő vasúti pályát. Debrecen több mint 65 milliárd forintból valósítja meg a közlekedési lehetőségeket javító beruházást.
2023. May 25.

Debrecen is mesélt az okos településfejlesztésről a cseh-magyar fórumon

Budapesten zajlott, debreceni részvétellel a City for the Future cseh-magyar fórum. Papp László polgármester Debrecen példaértékű gyakorlatáról is beszélt.
2023. May 18.

Debrecenben újabb akkumulátorgyár épül – kínai üzem érkezik

Kínai  befektető létesít még egy akkumulátorgyárat Hajdú-Bihar vármegye székhelyén. Az Eve Power 400 milliárd forintból húzza fel hazánkban első európai üzemét.
2023. May 09.

Vízműhálózat és vasút fejlesztése kapott zöld utat Debrecenben

Fejlődhet a cívisváros vízműhálózata és vasúti infrastruktúrája is a kormányzati döntések következtében – jelentette be Papp László polgármester.
2023. May 04.

Közel a Civaqua-program első ütemének befejezése Debrecenben

Már nem kell olyan sokat várni rá és befejeződik a Civaqua-program első ütemének kivitelezése Hajdú-Bihar vármegye székhelyén.
2023. April 27.

Konténerfarm - Innováció a növénytermesztésben Debrecenben

Valódi innováció: talaj nélküli növénytermesztés zajlik majd a közelmúltban átadott debreceni konténerfarmon.
2023. April 19.

Debrecen - Száz diák már részt vehet a BMW duális képzésében

Szeptemberben elindul a debreceni BMW Group gyárának három éves, duális szakképzési programja. Már kiválasztották azt a 100 diákot, akik később a gyárban dolgozhatnak majd.
2023. April 13.

Vállalatvezetőket segítő rendezvényt tartottak Debrecenben

Vállalatvezetőknek tartott rendezvényt Debrecenben a Portfólió és a KAVOSZ, melynek során pénzügyi lehetőségekről és hitelprogramokról értesülhettek.
2023. April 06.

Újra megkapta Debrecen a Kerékpárosbarát Település címet

Immár ötödjére ismerték el Hajdú-Bihar vármegye székhelyét kerékpárosbarát településként.
2023. March 30.

Letették a Gyermeksürgősségi Központ alapkövét Debrecenben

Új, modern betegellátó centrum épül Hajdú-Bihar vármegye székhelyén. A Gyermeksürgősségi Központ várhatóan őszre készül el.
2023. March 23.

Hogy lehet ez? Virtuálisan már termel a debreceni BMW-gyár

A gyártósorok lényegében készek a termelésre – az NVIDIA Omniverse platformnak köszönhetően, miközben a BMW debreceni üzemének még nem állnak a falai sem.