Keresés az archívumban

2023. August 24.

Új buszjáratokkal és járatsűrítésekkel várja Debrecen a szeptembert

A Debrecenben közlekedők új járatoknak és járatsűrítéseknek is örülhetnek 2023 szeptemberétől – a változtatás sokat könnyít a mindennapjaikon.
2023. August 17.

Tovább modernizálja közvilágítását Debrecen

Folytatódik a közvilágítási hálózat korszerűsítése Hajdú-Bihar vármegye székhelyén. A második ütemben tizenegy helyszínen cserélik a lámpákat.
2023. August 10.

Autóipari fejlesztésekhez kapcsolódó járműlabor lesz a Debreceni Egyetemen

Járműlabor és mini tesztpálya létesül a Debreceni Egyetem tudományos, technológia és innovációs parkjában, kapcsolódva a helyi autóipari fejlesztésekhez.
2023. August 03.

Okosítja közlekedését Debrecen – norvég segítséggel

Városi közlekedését teszi okosabbá Hajdú-Bihar vármegye székhelye, egy olyan program keretében, amelyhez norvég cég nyújt segítséget.
2023. July 27.

Még elektromos meghajtású virágkocsi is lesz a Debreceni Virágkarneválon

Több mint ezerötszáz hazai és külföldi felvonuló vesz részt ebben az évben is a Debreceni Virágkarneválon, ahol még elektromos meghajtású virágkocsi is lesz.
2023. July 20.

Fontos gyűjtőutat fejlesztettek Debrecenben

Szilárd burkolattal láttak el egy két kilométeres útszakaszt a cívisvárosban – Debrecennek régi vállalása volt a földút megújítása, amely fontos gyűjtőútnak számít.
2023. July 13.

Modern raktártechnológia – Újabb gazdaságfejlesztési mérföldkő Debrecenben

Több mint 5 ezer négyzetméteres raktárcsarnokot adtak át a cívisvárosban. Debrecenben a Trans-Sped fejlesztett, ami igazi mérföldkövet jelent logisztikai és gazdasági szempontból.
2023. July 06.

Debrecen lesz az európai elektromobilitás egyik új központja

Német-magyar üzleti konferenciát tartottak a cívisvárosban, mely a város fejlődése és gazdasági jövőképe szempontjából is meghatározó.
2023. June 29.

A jövő potenciális mérnöknői remekeltek a debreceni WATCH programban

A programban résztvevő diákok lehetnek a jövő gazdaságának motorjai - Debrecen polgármestere szerint. A WATCH program keretében helyi lányok ismerkedtek a műszaki és mérnöki tudomá...
2023. June 22.

Kész az első ütem - okos lámpák égnek Debrecenben

Befejeződött a közvilágítási rendszer modernizálásának első üteme a cívisvárosban, mellyel az energiafelhasznákás és a szén-dioxid kibocsátás is mérséklődik.
2023. June 15.

Török cégeknek is jó lehetőséget kínálhat Debrecen

Török-magyar üzleti fórumot tartottak Debrecenben. A cívis város a török vállalkozások számára is jelentős lehetőséget adhat – hívta fel a figyelmet dr. Papp László polgármester.
2023. June 08.

Nagy lépés történt a digitális Debrecen felé

Komoly lépést tett a cívis város afelé, hogy minél szélesebb körű legyen a digitalizáció. A város külső kertségi területein magasabb minőségű lesz az internetszolgáltatás.
2023. June 01.

Vasútvonalat fejleszt Debrecen

Fejlesztik a cívis várost és Balmazújvárost összekötő vasúti pályát. Debrecen több mint 65 milliárd forintból valósítja meg a közlekedési lehetőségeket javító beruházást.
2023. May 25.

Debrecen is mesélt az okos településfejlesztésről a cseh-magyar fórumon

Budapesten zajlott, debreceni részvétellel a City for the Future cseh-magyar fórum. Papp László polgármester Debrecen példaértékű gyakorlatáról is beszélt.
2023. May 18.

Debrecenben újabb akkumulátorgyár épül – kínai üzem érkezik

Kínai  befektető létesít még egy akkumulátorgyárat Hajdú-Bihar vármegye székhelyén. Az Eve Power 400 milliárd forintból húzza fel hazánkban első európai üzemét.